doppresenter i glas och kristall
PERSONLIGA DOPPRESENTER I GLAS OCH KRISTALL


Bildgalleri
- Kristallblock
- Ljuslyktor
- Glaskulor
- Glasänglar
- Glasprismor
- Planglas
- Blåst glas
- Handgravyrer
Skrivstilar
Priser/motiv
Presentförpackning
Mina andra hemsidor,
glas till andra tillfällen
Personuppgiftslagen
Index
Gästbok


Priser
Priset gäller för den storlek av gravyr som visas på bild.
Vid val av större eller mindre glasmodell då motivets storlek ändras, blir
beloppet justerat. Alla priser är i svenska kronor och inkluderar moms. Ingen expeditionskostnad, inga dolda avgifter. Du betalar endast den valda glasmodellens inköpspris, arbetskostnad samt fraktkostnad enligt postens normer. Tillval är presentinslagning.

Glasmodeller och motiv
Till det valda motivet kan du kan välja annan glasmodell än bilden visar på www.raglas.glasdeco.se ,
skicka ditt eget befintliga glas, eller utse en modell på en rikstäckande kedja, då kan jag kanske köpa den i Växjö för din räkning. (Det sistnämnda kostar 50 Kr extra för mina kostnader för hämtning).

Betalning

Vid personliga beställningar önskar jag förskottsbetalning
som sker på mailfaktura. Jag kan även skicka mot postförskott,
då extra avgift för detta tillkommer, dvs du
tjänar på att betala i förskott.
Läs mer under "Din säkerhet".

Fraktmöjligheter

- Jag kan skicka din beställning som brev, det är billigast och snabbast, men  det ingår inte försäkring och går inte att spåra. Jag emballerar väldigt bra och bara extrema förhållanden kan orsaka problem, men det är ändå din risk.
- Jag kan skicka din beställning som paket. Jag föreslår det sättet när  värdet i paketet är högt.
- med tillägg som postförskott och rekommenderat
- med Schenker Privpak som är billigare men frakten tar längre tid.

Fraktkostnad

Fraktkostnad tillkommer varje paket, beroende på aktuell vikt enligt postens/fraktbolagets pristabeller.

Emballage

Till glas som har standard mått, har jag köpt in kartonger. Till enstyckspjäs med unika mått får jag omöjligen tag på presentkartonger som passar. Även om jag skulle hitta rätt storlek, måste jag köpa minst 100 st, så jag gör det inte. Istället återanvänder jag kartonger som jag får eller hittar. Det gäller även ytterkartongerna och well-lådorna. Vissa glas som jag har på lager får jag i egen låda, då får du glasen naturligtvis i originalkartong. Jag emballerar alltid mycket bra.

Ohämtat postförskott

Vid specialbeställningar där t.ex. namngravyr eller sådana personliga motiv finns på glaset som gör att det blir osäljbart för mig efter retur, måste jag debitera dig både för glaset, arbetskostnaden och fraktkostnaden inklusive postförskottsbeloppet och returportot. Detta hanteras som obetald faktura med en påminnelse efter 30 dagar då ytterligare kostnader tillkommer med lagenlig ränta och påminnelseavgift på 50 Kr. Sedan följer rutinmässiga åtgärder, dvs ärendet skickas vidare till inkasso. Jag samarbeter med en privat indrivningsfirma.

Ångerrätt/Öppet köp

För specialbeställningar där t.ex. namngravyr eller sådana personliga motiv finns på glaset som gör att det blir osäljbart för mig efter retur, kan jag tyvärr inte lämna ångerrätt/öppet köp, eftersom gravyren gjordes på din beställning enligt dina önskemål.

Reklamation
Skulle du bli missnöjd med mitt arbete, kan du naturligtvis skicka tillbaka paketet och du får tillbaka dina pengar när jag fick tillbaka objektet i samma nyskick. Därför läs genom orderbekräftelsen/fakturan och meddela mig omgående om du vill ändra något. Jag detaljerar all text, motiv, skrivstil mm mera på denna och använder den som arbetsblad. Om du till exempel ser att jag skrev ordet Döpt och du vill att det ska hellre stå Dopdagen, meddela mig, annars gäller inte reklamationsrätt.

Leveranstid

Jag har alltid fullföljt mina löften och skickat beställningarna på bestämd tid. Om du har bråttom att få hem en personlig present, är det bättre om du ringer, då kan du få svar omgående. Generellt kan jag säga att arbete där arbetskostnaden ligger under 200 Kr går snabbt att leverera, medan större arbeten har längre väntetid.

Önskemål från mig till mina kunder

- När du mailar en förfrågan, lämna vänligen alla uppgifter/önskemål/funderingar med en gång. Att läsa genom många mail som gäller samma beställning kan bli förvirrande.
- Om vi brevväxlas, använd gärna Svara-funktionen, då har vi hela diskussionen i samma mail.
- Om du ställde en förfrågan, vänligen läs mitt svar och bekräfta hur du tänker, eftersom jag måste avsätta arbetstid för alla eventuella beställningar.

Din säkerhet

- Vid större arbeten (t.ex. porträtt) skickar jag bild på färdig gravyr, innan jag skickar paketet. Du har då möjlighet till viss justering. På det sättet utesluter vi möjligheten till missnöje. Sedan skickar jag paketet i överenskommen tid och sätt, med överenskommen betalning.
- Eftersom jag gör allt arbete från inköp till packning ensam, har du kontakt med en enda person från början till slut. Vad du än har för frågor eller önskemål, får du korrekt svar direkt av mig.
- Jag är mån om hela processen och kan vara stolt över alla mina nöjda kunder. Titta gärna i min gästbok för referenser.


upp